Predrag Pilipović novoizabrani je predsjednik OO DNS-a Kostajnica, odlučeno je sinoć na redovnoj izbornoj skupštini ove stranke u Kostajnici.

 

Pilipović je rekao da će rukovodstvo stranke nastojati da u budućem periodu bude značajan faktor u kreiranju lokalne politike.

''Mi smo održali redovnu izbornu skupštinu na kojoj smo izabrali predsjednika opštinske organizacije, članove opštinskog odbora i delegate za skupštinu DNS-a koja će biti održana 17. juna. Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima i novo rukovodstvo želi da nastavi tim putem i da DNS u Kostajnici postane nezaobilazan faktor u kreiranju lokalne politike'', rekao je Pilipović.

On je naveo da DNS u Kostajnici ima plan da na opštim izborima 2018. godine poboljša izborni rezultat.

''Cilj je da se rezultati sa lokalnih izbora povećaju za oko 20 odsto, što znači da bi DNS u Kostajnici sa ovih 247 glasova trebalo da ide na preko 300 glasova'', kaže Pilipović.

Generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić u izjavi Radiju Kostajnica izrazio je zadovoljstvo opštinskim odborom DNS-a Kostajnica.

''OO DNS-a Kostajnica jedan je od naših najmlađih odbora koje smo formirali prošle godine, nakon slabih rezultata koje je DNS imao u Kostajnici. Puno mladih ljudi je uključeno u opštinski odbor i ja sam siguran da će u nekom periodu, vođenjem odgovorne politike DNS-a, opštinski odbor u Kostajnici imati rezultate koje zaslužuje. Ja sam ubijeđen da će Demokratski narodni savez da pokaže svoju snagu 2018. godine'', rekao je Rodić.

On je istakao da će na izborima 2018. godine DNS imati kandidata za predsjednika Republike Srpske ili člana predsjedništva BiH.

''Smatramo da DNS ima kandidate koji to mogu, a prije svega tu mislim na predsjednika stranke'', kaže Rodić.

Redovnoj izbornoj skupštini u Kostajnici prisustvovao je i predsjednik regionalnog odbora DNS-a Prijedor Tomislav Prpoš.