Opštinska organizacija Srpske demokratske stranke Kostajnica dobila je sinoć novog predsjednika.

Delagati, prethodno izabrani na sjednicama mjesnih odbora stranke, sinoć su na vanrednoj izbornoj skupštini za predsjednika opštinskog odbora jednoglasno tajnim glasanjem izabrali Vladimira Ćopića, dosadašnjeg predsjednika aktiva mladih stranke.

Dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora SDS Drago Bundalo rekao je Radiju Kostajnica da se SDS odlučio na podmlađivanje svojih redova.

''Na osnovu odluke glavnog odbora proveli smo unutarstranačke izbore i odlučili smo se da u Kostajnici dodatno podmladimo Srpsku demokratsku stranku. Izabrali smo mladog predsjednika opštinskog odbora sa željom da napravimo spoj mladosti i iskustva i da uspješno i dalje vodimo našu lokalnu zajednicu'' - rekao je Bundalo.

Novi predsjednika Opštinskog odbora SDS Vladimir Ćopić rekao je  je da će stranka pod njegovim vođstom ubuduće raditi na osnovu godišnjih planova uz aktivno učešće svih članova u izradi i provođenju tih planova.

''Insistiraću na češćim sastancima opštinske organizacije, a u saradnji sa aktivom žena podići ćemo njihov rad na viši nivo. Obezbjedićemo budžet aktiva mladih i aktiva žena u cilju provođenja njihovih aktivnosti'' - naveo je Ćopić.

Prema njegovim riječima posebna pažnja biće posvjećena prijemu novih članova i otvorenosti za priliv novih ideja.

''Radiću na jačanju stranačke infrastrukture i insistiraću na boljoj komunikaciji naših odbornika i predsjednika mjestnih odbora radi obezbjeđivanja neophodnih informacija sa terena kako bi se glas svakog građanina čuo u Skupštini opštine Kostajnica'' - rekao je Ćopić. 

On je najavio i uspostavljanje stranačke kancelarije, koja će svakim radnim danom biti otvorena za članove stranke i građane.

Na vanrednoj izbornoj skupštini izabrani je i novi opštinski odbor SDS koji broji 23 člana, kao i četiri delagata za glavnu izbornu skupštinu SDS; Drago Bundalo, Goran Rabat, Nenad Reljić i Vladimir Ćopić.