U Kostajnici je večeras održana osnivačka skupština Opštinskog odbora Narodne partije Srpske, a za predsjednika je izabran Milan Malinić.

 

Predsjednik NPS-a Darko Banjac rekao je Radiju Kostajnica da je u Kostajnici formiran 35. opštinski odbor NPS-a u Republici Srpskoj.

On je istakao da je težak trenutak zbog svega što se dešava oko nadležnosti Republike Srpske, ali da je NPS mlada politička partija i da ne može stati u jačanju organizacione strukture i svojih snaga.

“Iako je za nas prioritet vraćanje nadležnosti i očuvanje postojećih nadležnosti koje ima Republika Srpska, povodom toga smo juče imali i glavni odbor koji je apsolutno podržao održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, odnosno podržao je povlačenje saglasnosti na tri oblasti, a to su oblasti pravosuđa, vojske i odbrane, odnosno bezbjednosti, te poreske politike, odnosno Uprave za indirektno oporezivanje,  mi ćemo nastaviti sa svojim aktivnostima”, rekao je Banjac.

On je naveo da na političkom nebu Republike Srpske ima mnogo političkih subjekata, ali da to NPS-u daje snagu i opredjeljenje da još više radi i da pokaže, svima koji sumnjaju, da će uspjeti, ne samo u Kostajnici, nego i na teritoriji čitave Srpske.

“I da sljedeće godine u oktobru poslije izbora pokažemo da ćemo imati klub narodnih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te da ćemo i dalje biti parlamentarna politička partija i dati svoj doprinos jačanju i očuvanju Republike Srpske”, kazao je Banjac.

On je dodao da je u razgovoru sa predsjednikom OO NPS-a Milanom Malinićem, načelnikom opštine Nikolom Janjetovićem i direktorom Osnovne škole “Petar Mećava” Miroslavom Škarom, dogovoreno da se sutra ili prekosutra pošalju zahtjevi Ministarstvu prosvjete i kulture i Ministarstvu finansija za rekonstrukciju sanitarnog čvora u kostajničkoj osnovnoj školi.

“Ja kao narodni poslanik daću mali doprinos u komunikaciji sa ministrima. U tu školu ide naša budućnost, naša djeca, to je budućnost ne samo Kostajnice, nego Republike Srpske i potrudićemo se da se iduće godine uradi rekonstrukcija toaleta u osnovnoj školi. Pokazali su mi fotografije, to je u katastrofalnom stanju i mislim da je opravdan zahtjev da se učini sve kako bi se izvršila rekonstrukcija”, rekao je Banjac.

Predsjednik OO NPS-a Milan Malinić rekao je da će ova stranka u narednom periodu raditi na jačanju organizacione strukture i da će se, zajedno sa ostalim opštinskim, te gradskim odborom Prijedor, na nivou izborne jedinice pripremati za naredne opšte izbore u Republici Srpskoj.

“Mi smo do sada imali korektnu saradnju sa načelnikom opštine i njegovom administracijom i pružamo punu podršku radu načelnika, prvenstveno u sanaciji budžeta, ali i u smislu određenih projekata kojima se unapređuje položaj našeg stanovništva”, zaključio je Malinić.

Osnivačkoj skuptšini NPS-a u Kostajnici prisustvovala je  ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić.