U Kostajnici je večeras povodom Dana biblioteke održan koncert „Violinska promenada“. Publiku su oduševili Natalija Todorović na violini i Vlado Danić na klaviru.

„Večerašnji koncert je saradnja sa kostajničkom bibliotekom i ujedno naš mali projekat promocije klasične muzike.  Koncert smo nazvali 'Violinska promenada' u želji da to bude šetnja sa violinom kroz vremenske periode, različite žanrove, epohe i zemlje, tako da je publika mogla da čuje raznolik repertoar, od djela Mocarta, Paganinija i de Falje do filmske muzike“, navela je Todorovićeva u izjavi Radiju Kostajnica.

Ona je dodala da je publika pronašla u koncertu ono što joj se dopada, te da je intimni ambijent dvorišta biblioteke učinio veče još ljepšim.

Prema njenim riječima, koncertom u Kostajnici ovaj duo započinje ljetni dio koncertne sezone koji će biti nastavljen u julu u Srpcu.

„Violinskoj promenadi“ je prethodilo otvorenje izložbe radova učenika Osnovne škole „Petar Mećava“ kojim je počelo obilježavanje Dana biblioteke.

Izložba na temu „Moja biblioteka“ biće otvorena za posjetioce do četvrtka, 22. juna. 

Narodna biblioteka “Nevenka Stanisavljević” od 21. juna 1995. godine ponovo djeluje kao samostalna javna ustanova, nakon što je od 1962. godine /ukidanjem kostajničke opštine/ bila izdvojeni ogranak biblioteke “Kazimir Ćurak” iz tadašnjeg Bosanskog Novog.