U organizaciji Narodne biblioteke „Nevenka Stanisavljević“ danas je učenicima Srednjoškolskog centra Kostajnica predstavljena trilogija Zorana Matića „Upoznajte Balkan“.

„Danas smo u Kostajnici ponovo ugostili Zorana Matića, ali ovaj put u prostorijama Srednjoškolskog centra. 'Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu', prva knjiga sa kojom se autor već predstavio kostajničkoj publici, dobila je svoje nastavke 'Putovanje kroz Balkan 1' i 'Putovanje kroz Balkan 2', i ovi nastavci sa prvom knjigom sada čine trilogiju 'Upoznajte Balkan' koja je predstavljena našim srednjoškolcima“, rekla je Radiju Kostajnica direktor biblioteke Tamara Zrnić.

Ona je dodala da je Matić kroz ova tri putopisna vodiča predstavio Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Hrvatsku, Sjevernu Makedoniju, Albaniju, Srbiju i Crnu Goru.

„Autor je učenicima na zanimljiv način predstavio svoja putovanja, te ih dobrim primjerom ohrabrio da se i sami upuste u avanture koje svako putovanje sa sobom nosi. Zamolio ih je i da, budući da svakako koriste društvene mreže, zabilježe događaje i mjesta koja posjećuju, objave ih i na taj način promovišu ljepotu koju imamo u svojoj neposrednoj okolini“, kazala je Zrnićeva.