Kostajnička publika večeras je uživala u predstavama „Svi smo lijepi“ i „Druga sreća“ Dramske scene Srpskog prosvjetnog kulturnog društva "Prosvjeta" iz Prnjavora.

Brankica Radonjić umjetnički rukovodilac Dramske scene SPKD "Prosvjeta" Prnjavor i režiser predstave za djecu „Svi smo lijepi“ rekla je Radiju Kostajnica da predstava na specifičan način govori o istinskom sistemu vrijednosti.

„Riječ je o vrijednostima koje mi promovišemo sa scene, pogotovo u današnje vrijeme kad su djeca i mladi zaluđeni nekim stereotipima ljepote koja se bazira na spoljašnjoj ljepoti“, kazala je Radonjićeva.

Ona je istakla da djeca i mladi osjećaju veliki pritisak da ostvare nedostižne ideale fizičke ljepote.

„Zato smo napravili šaljivu predstavu kroz poznate likove iz bajki koji žive u muzeju voštanih figura, da bi čarolijom oživjeli i pričali priču o Snjeguljici koja sama odbija da bude najljepša“, rekla je Radonjićeva, dodajući da je reakcija djece bila odlična.

Siniša Tešanović režiser je večerašnje predstave „Druga sreća“, a kaže da je riječ o slatko-gorkoj komediji koja je nastala za vrijeme pandemije virusa korona.

„To je nama bio izlaz iz cijele te situacije i apatije. Htjeli smo da napravimo priču o običnom čovjeku, odnosno ženi jer je akcenat na ženi. Predstava govori o mnogim teškim porodičnim situacijama, ali je, kao i u životu, sve slatko-gorko i svi likovi traže drugu priliku, odnosno drugu sreću“, rekao je Tešanović.

Glavni lik predstave je Mira konobarica čiji lik tumači Vesna Grahovac.

„Mira je veoma specifičan lik u kome je objedinjeno sve što jednu ženu koja radi u kafani i bori se za život može da zadesi“, objasnila je Grahovac.

Predstave „Svi smo lijepi“ i „Druga sreća“ igrane su u okviru obilježavanja Dana opštine Kostajnica.