Brojnu publiku večeras je oduševila predstava „Milka i Neđo“ u izvođenju  Radenke Ševo i Željka Kasapa.

Ovaj pozorišni komad društvena je satira zasnovana na seriji "Dobro jutro, komšija”.

Komična kritika sa stanovišta običnog građanina dotiče se nepotizma, snobizma, pomodarstva i obuhvata duhovite opaske o kupljenim diplomama, visokim pozicijama, materijalnim težnjama, modernom kičeraju...

Milka i Neđo su bračni par koji iznenada dobija dobitnu kombinaciju na lutriji.

Po saznanju o dobitku supružnici prave velike planove o renoviranju kuće, izgradnji paraolimpijskog bazena, jer misle da je veći od olimpijskog, gradnji ograde od 'rusvaja', kupovini diploma, zapošljavanju 'preko veze'.

Međutim, kako predstava odmiče javljaju se i prvi problemi, među kojima je bojazan da će morati drugima posuđivati ili će im neko ukrasti novac, pa sve do svađe oko raspodjele bogatstva.

Veliki snovi se rasprše, a Milka i Neđo se vraćaju u stvarnost oslonjeni jedno na drugo u svom skromnom svijetu, računajući samo na Milkin 'crni štek'.

Glumci Radenka Ševo i Željko Kasap ujedno su i autori teksta, a kažu da predstava živi već skoro godinu dana i da je dobro prihvaćena kod publike.

„Nabacivali smo sve što je aktuelno i što žulja običnog čovjeka i to smo stavili u neke složene okolnosti koje se mogu svakom od nas desiti“, rekao je Kasap u izjavi Radiju Kostajnica.

On je istakao da su skice iz života Milke i Neđe naša svakodnevica, koju treba pretvoriti u humor i smijeh u današnjem sivilu.

Kasap se zahvalio načelniku opštine Nikoli Janjetoviću koji je inicirao dolazak glumaca kako bi predstavom počastili građane Kostajnice povodom Kestenijade.