Načelnik opštine Kostajnica raspisao je javni poziv za finansiranje programa i projekata kojima se zadovoljavaju opšti interesi u oblasti sporta u opštini Kostajnica, saopštila je danas Opštinska uprava Kostajnica.

Predmet Javnog poziva je dodjela novčanih sredstava za sufinansiranje projekata i programa u oblasti sporta u opštini Kostajnica iz sredstava budžeta opštine Kostajnica za 2024. godinu konto budžeta 415 200 Grantovi u zemlji – Sportske organizacije u iznosu od 30.000,00 KM.

Pravo na finansijska sredstva imaju sve sportske ogranizacije koje djeluju na području opštine Kostajnica i ispunjavaju uslove i kriterijume predviđene Pravilnikom o odobravanju i finansiranju programa i projekata kojima se zadovoljavaju opšti interesi u oblasti sporta u opštini Kostajnica.

Aplikant može kandidovati samo jedan projektni prijedlog i prijaviti se na jedan javni poziv, a vezano za planirana sredstva na kontu 415 2 Grantovi u zemlji, u budžetu za 2024. godinu.

Podnosioci projekata su dužni da podnesu sljedeću dokumentaciju:

- ispunjen i potpisan prijavni obrazac, obrazac projektnog prijedloga i obrazac za budžet ovjeren pečatom podnosioca zahtjeva

- Statut (kopija),

- rješenje o registraciji kod nadležnog organa (kopija),

- uvjerenje o poreskoj registraciji - JIB (kopija),

- ugovor sa bankom s navedenim transakcijskim računom (kopija),

- program rada za narednu godinu sa prijedlogom finansijskog plana

- dokaz da ne postoji blokada poslovnog računa,

- dokaz ili izjava da je sa uspjehom realizovao prethodno odobreni projekat, ukoliko je bio nosilac projekta ranijih godina,

- dokaz da raspolaže kapacitetima za realizaciju projekta,

- dokaz ili izjava podnosioca projekta da nisu utvrđene niti postoje okolnosti definisane članom 115. Zakona o sportu Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske” broj 79/20) odnosno okolnosti definisane ovim članom,

- kopiju završnog godišnjeg finansijskog izvještaja za prethodnu godinu (dokument bilans stanja i bilans uspjeha), koji je ovjeren od nadležne agencije za finansijsko poslovanje i licenciranog i ovlaštenog knjigovođe.

Javni poziv ostaje otvoren 28 dana od dana posljednjeg objavljivanja u sredstvima informisanja.

Sve dodatne inforamacije u vezi s javnim pozivom zainteresovani mogu dobiti u Odjeljenju za privredu, finansije i društvene djelatnosti /kontakt osoba Haseda Suljanović/ na broj telefona: 052-663-113/139 ili na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Javni poziv i obrasci mogu se preuzeti na zvaničnoj internet stranici opštine Kostajnica www.opstina-kostajnica.com .