U okviru obilježavanja Duhova danas je u Kostajnici služen parastos i položeni su vijenci na spomen obilježja borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom i Narodnooslobodilačkom ratu.

Vijence su položile delegacije načelnika opštine Nikole Janjetovića, Skupštine opštine Kostajnica, Narodne skupštine Republike Srpske Diana Čekić, Dragan Brdar i Suzana Gašić i Vlade Republike Srpske Mladen Borojević, te izaslanik predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Mira Zgonjanin.

Polaganjem vijenaca poštu poginulim borcima su odale i delegacije boračke organizacije, lokalnih zajednica i Policijske uprave Prijedor.

Janjetović je rekao novinarima da će u opštini Kostajnica biti nastavljeni infrastrukturni projekti, među kojima su izgradnja izletišta na zastavi, asfaltiranje neasfaltiranih dijelova putne mreže, rekonstrukcija gradskih ulica, podrška natalitetu i sve ono što građani budu smatrali da je prijeko potrebno za funkcionisanje opštine.

Izaslanik predsjednika Srpske Mira Zgonjanin prenijela je predsjednikovu čestitku načelniku opštine, sveštenstvu i građanima.

„Ovakva praznovanja simbol su snage i zajedništva, te nas ispunjavaju optimizmom prema budućnosti koja treba da donese blagoslov i dobrobit za svakog pojedinca, međusobno povjerenje i toleranciju, neke su od poruka koje je predsjednik uputio u čestitki, uz iskrene želje za duhovnim i nacionalnim jedinstvom“, navela je Zgonjanin.

Ona je poželjela da „ovo sveto vrijeme bude vrijeme mira, ljubavi i mnogobrojnih blagoslova koji će, između ostalog donijeti napredak i boljitak opštini Kostajnica i ujedno i ljudima koji žive ovdje“.

Gašićeva je istakla da je obaveza i čast narodnih poslanika da budu na svakom mjestu gdje se obilježava pomen na žrtve naroda, te da je njihova dužnost da se žrtve očuvaju od zaborava.

Obilježavanje krsne slave opštine Kostajnica i Hrama Svete Trojice biće nastavljeno večeras Duhovskim turnirom u malom fubalu, a biće završeno sutra Konferencijom beba.