U Kostajnici je danas povodom obilježavanja Duhova, krsne slave opštine, služen pomen i položeni su vijenci na spomen obilježja borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i NOR-u.

Pomen kod spomenika borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu služio je paroh kostajnički  Petar Makarić, uz sasluženje sveštenstva.

Vijence su položile delegacije načelnika opštine Nikole Janjetovića, Skupštine opštine i Vlade Republike Srpske, na čelu sa ministrom rada i boračko-invalidske zaštite Danijelom Egićem.

Vijence su položile i delegacije Narodne skupštine Republike Srpske, opštinske boračke organizacije, gradova i opština i Policijske uprave Prijedor.

Prethodno je služena Sveta liturgija u Hramu Svete trojice.

Janjetović je rekao novinarima da opština obilježava krsnu slavu u stabilnoj finansijskoj situaciji.

„Što se tiče budžeta, kao i ostale lokalne zajednice, imamo pad prihoda od indirektin poreza, ali zbog racionalnog ponašanja u prethodnom periodu, ne bismo trebali imati finansijskih problema i nadam se da ćemo uspjeti iznijeti sve ono što je budžetom planirano“, istakao je Janjetović.

On je napomenuo da je, nakon poplave u maju ove godine, u toku prijava štete.

„Pozvali smo građane da prijave štetu, rok je do 10. juna i kad budemo znali kolika je šteta, tražićemo načine kako pomoći“, kazao je Janjetović.