Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović danas je povodom početka nove školske godine posjetio Osnovnu školu “Petar Mećava”, a prvačićima je donio prigodne poklone.

Janjetović je rekao Radiju Kostajnica da opštinska i školska uprava ostvaruju dobru saradnju, a sve sa ciljem unapređenja školstva u Kostajnici i omogućavanja djeci što je moguće kvalitetnijeg obrazovanja i boravka u školi.

On je istakao da je opština iz ovogodišnjeg budžeta, između ostalog, izdvojila 10.000 KM za ogrjev i 35.000 KM za nabavku 148 kompleta udžbenika za učenike od petog do devetog razreda.

“Podršku školi, njenim radnicima i učenicima opština će davati i ubuduće. Danas smo donijeli poklone prvačićima, a početak nove školske godine ujedno je prilika da sa direktorom razgovaramo o nekim narednim aktivnostima, ali i da učenicima i prosvjetnim radnicima poželimo srećan rad i dobre rezultate”, rekao je Janjetović.

Direktor škole Miroslav Škara se zahvalio načelniku i opštini na podršci, a posebno na nabavci udžbenika, što je roditeljima mnogo olakšalo opremanje đaka u školu.

“Sredstvima opštine smo nabavili ogrijev, a dogradili smo i manju prostoriju koja će nam služiti kao ostava”, kazao je Škara.

On je naveo da je škola svojim sredstvima učionicu u kojoj se odvija nastava srpskog jezika opremila novim namještajem, a uređena je i školska biblioteka, kao i dvije kancelarije.

Škara je dodao da je u planu da se do kraja školske godine kupi namještaj za još jednu učionicu.