Opština Kostajnica je pristupila procesu izrade Plana kapitalnih investicija za period od 2023. do 2025. godine, saopštila je danas opštinska služba za odnose sa javnošću.

“Cilj izrade Plana kapitalnih investicija je uspostavljanje ravnoteže između tekućeg održavanja i postojeće poslovne i komunalne infrastrukture, te novih investicija na području opštine. Plan kapitalnih investicija je osnovni dokument za planiranje kapitalnih izdataka u budžetu opštine, koji ujedno predstavlja i osnov za njihovo kandidovanje prema drugim dostupnim izvorima finansiranja”, navodi se u saopštenju.

Kapitalne investicije, u smislu ovog Plana, su investicije vrijednosti od 30.000 KM i više, a planom, usaglašenim sa strateškim dokumentima opštine, se određuju glavne smjernice investicionog razvoja opštine za period 2023. do 2025. godine.

Nosilac pripreme Plana kapitalnih investicija je Odjeljenje za privredu, finansije i društvene djelatnosti, koje u procesu izrade sarađuje sa ostalim odjeljenjima opštinske uprave, opštinskim ustanovama i preduzećima.

“Ovom prilikom, pozivamo sve zainteresovane građane, privrednike, organizacije civilnog društva i institucije, da popunjavanjem obrasca za investicione projekte, koji mogu preuzeti na internet stranici opštine www.opstina-kostajnica.com ili u šalter sali opštinske uprave Kostajnica, dostave prijedloge investicionih projekata koji bi bili razmatrani prilikom izrade plana kapitalnih investicija”, dodaje se u saopštenju.

Rok za dostavljanje obrazaca za investicione projekte je 22. avgust ove godine.

Popunjene obrasce, možete dostaviti putem elektronske pošte na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  ili predati svakog radnog dana u šalter sali opštine Kostajnica od 07.00 do 15.00 časova, sa naznakom:

Odjeljenje za privredu, finansije i društvene djelatnosti - "Za Plan kapitalnih investicija".