Književnom večeri sa Tanjom Stupar Trifunović sinoć je zatvorena manifestacija „Jesen u mom sokaku“ Narodne biblioteke „Nevenka Stanisavljević“.

Književnica je predstavila svoja djela "Otkako sam kupila labuda", „More je bilo mirno“ i „Zmijštak“.

„Grafička novela 'More je bilo mirno' je priča o gubitku oca i ljubavi kroz koji junakinja prolazi, a sve je predstavljeno lirskim tekstom i slikama Tatjane Vidojević, akademske slikarke iz Banja Luke“, rekla je književnica.

Ona je dodala da roman "Otkako sam kupila labuda" govori o prijateljstvu, ljubavi i snažnom emotivnom odnosu između dvije žene koji u pozadini ima tešku i kompleksnu društvenu situaciju.

Prema njenim riječima, fokus književne večeri bila je njena nova knjiga poezije „Zmijštak“ čiji su najčešći motivi zavičaj, porijeklo i društvo.

„Zmijštak je geografska odrednica i neka vrsta sjećanja na zavičaj, jer ja sam rodom iz Dalmacije, a sa druge strane zmijštak je simbolično mjesto sa puno opasnosti, teških situacija i puno mogućnosti da budemo ujedeni ili otrovani, pa je naslov knjige neka vrsta aluzije na takve stvari“, navela je Stupar Trifunović.

Ona je istakla da nastoji da u svojim djelima prikaže žene kao kompleksna, misaona bića.

„Nedostajali su mi takvi ženski likovi u našoj književnosti, jer zaslužuju više prostora. Zato sam u svom pisanju dala više prostora takvim ženama koje u različitim životnim okolnostima imaju mogućnost da promišljaju, diskutuju i izbore u teškim situacijama“, zaključila je Stupar Trifunović.