Kostajnica 2. aprila proslavlja Dan opštine, a program obilježavanja počeo je juče uručenjem rješenja o novčanoj pomoći za boračke kategorije, rekao je Radiju Kostajnica portparol opštine Aleksandar Pašić.

On je naveo da je za danas planirana akcija uređenja grada.

„U subotu u 10.00 časova je otvorenje i početak 3. Karate kupa „Mladosti“ u sportskoj dvorani u Osnovnoj školi „Petar Mećava“, dok je za 11.00 časova planirano potpisivanje ugovora sa stipendistima u školskoj 2023/24 u skupštinskoj sali“, kazao je Pašić.

On je dodao da će u utorak, 2. aprila u 10.30  časova biti održana sjednica Skupštine opštine Kostajnica za dodjelu nagrada i priznanja.

„Nakon toga, u 11.00 časova biće položeni vijenci na spomenik borcima poginulim u Odbrambeno otadžbinskom ratu i NOR-u, a u 11.15 časova svečana sjednica Skupštine opštine u bioskopskoj sali“, rekao je Pašić.

Opština Kostajnica konstituisana je odlukom Narodne skupštine RS 1994. godine, nakon što je 31 godinu bila u sastavu opštine Novi Grad, a konstitutivna sjednica Skupštine opštine tadašnje Srpske Kostajnice održana je 2. aprila 1995. godine.