Sportsko ribolovno društvo “Mrena” saopštilo je danas da su stigle nove članske dozvole i markice za ribolov za 2023. godinu.

“Nove članske karte i markice mogu se preuzeti ili produžiti kod člana upravnog odbora ovog udruženja, Jovice Borojevića, a uplate se vrše na račun SRU “Mrena”, dok se uplatnice mogu dobiti na šalterima Mikrofin banke, NLB banke i Pošta Srpske u Kostajnici”, navodi se u saopštenju.

Cijena dozvola za sportske ribolovce od 18 do 65 godina iznosi 90,00 KM.

Sportski ribolovci od 14 do 18 i stariji od 65 godina, ratni vojni invalidi od I do IV kategorije, roditelji poginulih i nestalih boraca, te žene sportski ribolovci od 18 do 65 godina starosti plaćaju 45,00 KM.

Dnevna dozvola za sportske ribolovce košta 20,00 KM, sedmična 50,00 KM i mjesečna 70,00 KM.

Sezonska dozvola važi šest mjeseci, a košta 135,00 KM.

Za sportske ribolovce do 14 godina koji žele da kupe dozvolu cijena je 30 KM, uz napomenu da osobe mlađe od 14 godina mogu obavljati sportski ribolov bez dozvole, samo uz prisustvo punoljetnog lica sa dozvolom

“Svi ribolovci treba da u što kraćem roku izvrše uplate članarine, jer će sva lica zatečena u ribolovu bez odgovarajuće dozvole biti sankcionisana u skladu sa Zakonom o ribarstvu Republike Srpske, a predviđene novčane kazne za ovaj prekršaj su od 300 do 900 KM”, stoji u saopštenju.

Iz udruženja ističu da ribolovci moraju imati položen ribolovački ispit da bi mogli dobiti godišnju ribolovnu dozvolu.

“Sportski ribolovci evidentirani u neprekidnom trajanju od tri godine, kojima u ovom periodu nije izrečena prekršajna sankcija, ne moraju polagati ispit, ali moraju podnijeti zahtjev za izdavanje uvjerenja uz potvrdu udruženja da su evidentirani kao ribolovci, te uplatiti na račun Saveza 10,00 KM, a uplatnice će dobiti u udruženju”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da ribolovci koji ne ispunjavaju ove uslove moraju polagati ribolovački ispit i uplatiti 30,00 KM Savezu.

Za sve dodatne informacije građani i članovi udruženja mogu se obratiti Jovici Borojeviću ili na telefon 065/807-880.