Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Kostajnici sa načelnikom opštine Nikolom Janjetovićem, a dogovoreno je asfaltiranje Ulice Vuka Karadžića u dužini od 600 metara, te još nekoliko lokalnih puteva.

Dodik je rekao novinarima da će učiniti sve da ova opština postane perspektivno mjesto.

On je istakao da je za svaku opštinu važno vodosnabdijevanje, dječije igralište, a da je posebno pitanje u Kostajnici smještaj administracije lokalne uprave.

„Ona je sada u zakupljenom i iznajmljenom objektu, treba to pitanje rješavati i to svakako nije nešto što možemo riješiti brzo, ali imamo namjeru da pomognemo ovoj lokalnoj zajednici da riješi to pitanje, razgovaraćemo u narednom periodu o tome“, naveo je Dodik.

On je napomenuo da je ova opština imala velika dugovanja, a da danas to nije slučaj.

„Moram da kažem da je prije dvije godine, kada je naš načelnik preuzeo dužnost, zaduženost opštine bila veća od godišnjeg budžeta, a danas nema nikakvih dugova, da smo uspjeli da kroz pomoć koja je dobijena od Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije saniramo mnoge probleme u ovoj opštini, ali čekaju nas razvojni projekti“, kazao je Dodik.

Naglasio je da će učiniti sve da Kostajnica postane perspektivna opština.

„Zahvalan sam ljudima na strpljenju i razumijevanju, nismo sve stigli da uradimo, ali većinu jesmo“, zaključio je Dodik.

Janjetović je rekao da je zadovoljan posjetom srpskog člana predsjedništva BiH.

„Razgovarali smo o tekućoj problematici u opštini Kostajnica, o smještajnim kapacitetima za prostorije opštine, rekonstrukciji određenih dijelova puteva i o izgradnji dječijeg igrališta“, rekao je Janjetović.

On je dodao da je Dodika upoznao sa prethodnim stanjem u ovoj lokalnoj zajednici i sa onim što je lokalna uprava uradila u proteklom periodu, te da ga je informisao o drugom javnom pozivu za sanaciju štete od zemljotresa.

„Možemo reći da smo zadovoljni i zahvalni za buduće projekte koji će se desiti u opštini Kostajnica“, zaključio je Janjetović.