Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović rekao je da je godina na izmaku, zbog posljedica zemljotresa i pandemije virusa korona, bila teška za opštinu Kostajnica i privredne subjekte.

“Godinu su obilježile poteškoće u poslovanju uzrokovane virusom korona, te poteškoće izazvane zemljotresom. Teška godina je iza nas i nadam se da se neće ponoviti”, rekao je Janjetović novinarima nakon prijema koji je organizovao za predstavnike javnih preduzeća i ustanova, privrednih subjekata i organizacija.

On je istakao da opština stoji na raspolaganju i da ima uvid u stanje u preduzećima.

“Mi smo mala opština i za krupne privredne stvari ne možemo značajno pomoći, ali ono što je u našoj moći trudimo se da izađemo u susret”, rekao je načelnik.

On je dodao da je opština oslobodila komunalne naknade objekte koji su oštećeni u zemljotresu.

Prema njegovim riječima, plan za sljedeću godinu je da se u potpunosti riješe problemi u vezi sa zemljotresom i da se uprava bavi pitanjima važnim za lokalnu zajednicu.

“Trudili smo se u toku ove godine da ispratimo najbitnije, a to je pronatalitetna politika, studentske stipendije i slično, a dalje ćemo gledati kroz mogućnosti budžeta kako funkcionisati sljedeće godine”, naveo je Janjetović.

On se zahvalio privrednim subjektima, preduzećima, ustanovama i organizacijama, ističući da su se svi odazvali u najtežim danima, kada je opštini trebala pomoć.