Opštinski štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici konstatovao je da je epidemiološka situacija na području opštine Kostajnica pogoršana.

 

“U Kostajnici na današnji dan imamo 22 aktivna slučaja virus korona, a 29 lica se nalazi u izolaciji”, rekao je Radiju Kostajnica portparol opštine Aleksandar Pašić.

Prema njegovim riječima, od početka pandemije, u Kostajnici je ukupno testirano 457 osoba, dok je kod 170 lica potvrđeno prisustvo virusa korona.

Pašić je istakao da je opštinski štab konstatovao da je potrebno pojačati procesc vakcinacije na području opštine, te pozvao građane da se vakcinišu kako bi izbjegli neželjene situacije u periodu pred nama, jer je vakcinacija jedino rješenje za borbu protiv ove opake bolesti.

“Na današnjoj sjednici konstatovano je i da se mjere republičkog i opštinskog štaba poštuju, te da za sada nema potrebe za donošnjem restriktivnijih mjera. Opštinske inspekcije i komunalna policija vrše redovne kontrole poštovanja mjera i do sad nisu evidentirali njihovo kršenje. Sve dozvoljene aktivnosti sprovode se uz punu odgovornost organizatora za strogo sprovođenje mjera propisanih od strane Instituta“, kazao je Pašić.