Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janetović potpisao je danas ugovore o dodjeli prioritetne novčane pomoći za sanciju štete nastale u zemljotresu sa još 36 lice.

“Vrijednost današnjih 36 ugovora je 96.720 KM, a do sada je potpisan 121 ugovor ukupne vrijednosti 329.000 KM”, rekao je Janjetović Radiju Kostajnica.

Načelnik je podsjetio da je Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na prioritetnu novčanu pomoć za sanaciju materijalne štete na stambenim, stambeno-poslovnim i poslovnim objektima izazvane zemljotresom otvoren do 4. oktobra ove godine do 15.00 časova i pozvao sve građane čiji su objekti oštećeni da se prijave.

Među licima koja su danas potpisale ugovor o pomoći u sanaciji štete bila je i Ljuba Golić, čiji je objekat kategorisan četvrtim stepenom oštećenja.

“U ovakvim vremenima, donacija svima znači mnogo, prvenstveno mojoj porodici i meni. Mi smo već sanirali kuću izvana, ali ostali su nam još unutrašnji radovi, tako da će ova sredstva svakako dobro doći”, kazala je Golićeva.

Sve informacije o prijavi na javni poziv građani mogu dobiti u šalter sali opštinske uprave Kostajnica, kontakt osobe su Haseda Suljanović i Slavka Vujasin, a kontakt telefon je 052/663-113/139, lokal 24.