Opštinu Kostajnica danas je posjetio federalni ministar raseljenih lica i izbjeglica Edin Ramić, koji je ovom prilikom sa načelnikom Nikolom Janjetovićem potpisao ugovor o sufinansiranju projekta ”Sanacija trotoara u Svetosavskoj ulici u Kostajnici”.

Ministar Ramić rekao je Radiju Kostajnica da je danas potpisan ugovor o sufinansiranju projekta kojim rukovodi opština Kostajnica, a koji je sufinansiralo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica sa 50.000 KM.

“Raduje me što ćemo mi kao Ministarstvo doprinijeti ljepšem izgledu ovog grada i nadam se da će to poboljšati kvalitet života ljudi ovdje”, dodao je Ramić.

On je izrazio nadu da će opština, zajedno sa drugim nivoima vlasti, naći rješenje da stabilizuje situaciju nakon zemljotresa koji je pogodio Kostajnicu.

“Mi smo kao Ministrastvo već intervenisali u prethodnom periodu, jednim dijelom prema opštini, drugim prema islamskoj zajednici, a nadam se da ćemo biti u prilici i u narednom periodu da pomognemo projekte u opštini Kostajnica”, kazao je Ramić.

Načelnik Nikola Janjetović istakao je da je Federalno ministrastvo raseljenih osoba i izbjeglica svojim učešćem u projektu još jednom pokazalo da ima opštinu Kostajnica u fokusu i zahvalio se ministru Ramiću na dosadašnjoj pomoći.

“Želim da se zahvalim ministru koji, evo i danas, pokazuje da ima opštinu Kostajnica u svom fokusu ovim projektom vrijednim 50.000 KM za sanaciju trotoara u našoj opštini”, kazao je Janjetović.  

Ovom prilikom, načelnik je federalnom ministru Edinu Ramiću uručio plaketu za donaciji od 10.000 KM koju je Federalno ministarstvo izdvojilo prioritetno za sanaciju posljedica štete nastale u zemljotresu.