Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović potpisao je danas još 14 ugovora sa korisnicima koji su se prijavili i ispunjavaju uslove Javnog poziva za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na prioritetnu novčanu pomoć za sanaciju materijalne štete na stambenim, stambeno-poslovnim i poslovnim objektima izazvane zemljotresom.

 

„Danas smo u drugom krugu potpisali novih 14 ugovora u vrijednosti od 50.300 KM“, rekao je načelnik.

Prema njegovim riječima, isplata dodijeljenih sredstava biće u ponedjeljak, te će sredstva, zavisno od banaka u kojima korisnici imaju otvorene račune, biti na raspolaganju u ponedjeljak ili utorak.

On je dodao da je trenutno oko 250 prijavljenih na Javni poziv i da za sada nema odbijenih zahtjeva, već samo određenih dopuna kada je u pitanju dostavljena dokumentacija.

„Nismo odbijali nikoga, ali smo tražili dopunu određene dokumentacije, tako da komisija izlazi na teren, rješava prijave hronološki i vidjećemo na kraju, kad prikupimo svu potrebnu dokumentaciju i kada se taj proces završi, koliko će biti onih koji ne ispunjavaju uslove Javnog poziva“, pojasnio je Janjetović.

On je naglasio da su najčešći problemi u ostvarivanju prava na pomoć u sanaciji štete od zemljotresa neriješeni imovinsko-pravni odnosi.

Milenko Kukrika iz Mrakodola, čiji je objekat kategorisan prvom kategorijom oštećenja, zahvalio se na pomoći i naglasio da mu ona puno znači.

„Ova donacija nam znači mnogo, ne samo meni, nego svim građanima Kostajnice. Jedan dio posla već sam odradio sam, popravljeni su dimnjaci, ali ostalo je još toga za uraditi“, rekao je Kukrika.

Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na prioritetnu novčanu pomoć za sanaciju materijalne štete na stambenim, stambeno-poslovnim i poslovnim objektima izazvane zemljotresom otvoren je do 4. oktobra ove godine do 15.00 časova.

Sve informacije građani mogu dobiti u šalter sali opštinske uprave Kostajnica, kontakt osobe su Haseda Suljanović i Slavka Vujasin, a kontakt telefon je 052/663-113/139, lokal 24.