Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je danas, prilikom posjete opštini Kostajnica, da će Vlada Republike Srspke i ministarstvo imati razumijevanja za situaciju u kojoj se nalazi Kostajnica.

Ministar je rekao Radiju Kostajnica da Vlada Srpske i ministarstvo moraju naći način i sredstva da pomognu opštini Kostajnica koja je pretrpila veliku materijalnu štetu u zemljotresu krajem prošle godine.

“Ono što sam mogao da vidim na terenu ovdje u Kostajnici koju je zadesio zemljotres u decembru, ostala su brojna oštećenja i moraćemo naći dovoljno i volje i snage, ali i finansijske podrške da to riješimo na adekvatan način i omogućimo pristup i Srednjoškolskom centru i objektima građana”, naglasio je Ćorić.

On je rekao da će, znajući agilnost koju preduzima i lokalna uprava na čelu sa načelnikom, dati sve od sebe da se obezbijede bolji uslovi, ne samo za putnu komunikaciju, već i za život.

Ministar je dodao da je razgovarao i sa predstavnicima drumskih prevoznika koji su predočili svoje probleme i potrebe, kako bi imali konkurentniju situaciju na tržištu.

Načelnik opštine Nikola Janjetović je istakao da je prioritet sanacija puta prema Srednjoškolskom centru.

“Upoznali smo ministra sa problemima nakon zemljotresa i problemima prevoznika. Ministar će se potruditi i učinisti sve što bude u njegovoj moći da pomogne opštini Kostajnica”, rekao je Janjetović.

Prema njegovim riječima, razgovarano je i o Regionalnom putu R475, koji predstavlja najkraću vezu prema Prijedoru i dalje prema Banja Luci i istovremeno spaja opštine Kostajnicu i Kozarsku Dubicu i grad Prijedor.

“Dotakli smo se i Regionalnog puta R475 koji će biti rješavan dijelom kroz ministarstvo saobraćaja, dijelom kroz druge projekte”, naveo je načelnik.

Marko Marin, vlasnik prevozničkog preduzeća Renta Trak, koje zapošljava tridesetak radnika i ima 14 kamiona, rekao je da je sa ministrom razgovarao o tekućim problemima, kao što su granični prelazi, nabavka novih vozila i poticaji za prevoznike.

“Ministar je rekao da će pokušati da prevoznici dobiju neku konkretnu informaciju i pomoć resornog ministarstva”, naveo je Marin.