Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je Radiju Kostajnica da će MUP Srpske pomoći u sanaciji objekta policijske stanice koji je oštećen u zemljotresu.

On je danas posjetio policijsku stanicu Kostajnica i načelnika opštine Nikolu Janjetovića.

“Ministarstvo će izdvojiti određena sredstva za sanaciju krova i nekih drugih oštećenja, a učestvovaće i opština u sanaciji objekta stanice policije koji je veoma bitan za ovu opštinu”, rekao je Lukač.

Prema njegovim riječima, razgovarano je i o postavljanju video nadzora u Kostajnici i u narednom periodu trebalo bi da bude izvršen uvid gdje su kamere najpotrebnije.

“Sa opštinom ćemo napraviti sporazum gdje ćemo uspostaviti video nadzor koji je potreban i opštini Kostajnica, kao i svim drugim opštinama, jer garantuje mnogo veću bezbjednost”, naveo je Lukač.

Načelnik opštine Nikola Janjetović izrazio je zahvalnost ministru na posjeti i ponuđenoj pomoći.

“Evidentno je da Vlada Republike Srpske i ministarstva stoje na raspolaganju opštini Kostajnica. Sa ministrom Lukačem smo razgovarali o zemljotresu i objektu policijske stanice koji je oštećen u zemljotresu, a dogovorili smo da ministarstvo učestvuje u sanaciji dijela objekta, dok će dio sredstava obezbijediti opština”, kazao je Janjetović.

Načelnik policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović istakao je da je bezbjednosna situacija zadovoljavajuća u opštini Kostajnica i regiji Prijedor.  

“Zaključili smo da nema nekih događaja koji u znatnoj mjeri ugrožavaju bezbjednost građana, te da se u narednom periodu kroz planirane zadatke unaprijedi stanje bezbjednosti”, rekao je Vujanović.

On je rekao da je stanje pod kontrolom i kada je riječ o migrantskoj krizi i dodao da policijski službenici redovno obilaze pogranično područje u kome se kreću migranti.

Vujanović je pozvao građane da svako kretanje migranata prijavljuju na besplatni telefon 122, kako bi policijski službenici mogli da izađu na teren i preduzmu mjere iz svojih nadležnosti.