Realizacija finansijske pomoći Srbije trebalo bi da počne već iduće sedmice, rekao je Radiju Kostajnica načelnik opštine Nikola Janjetović.

Načelnik je rekao da će finansijska pomoć Srbije u opštini Kostajnica biti podijeljena u dva dijela, jedan dio je pomoć budžetu, a drugi pomoć u sanaciji oštećenih objekata u zemljotresu.

„Ostalo je još nekih par detalja za definisati, što bi trebalo da bude završeno do kraja ove sedmice, tako da mislim da će realizacija početi sljedeće sedmice, a prema zaključcima sa sastanka, sve bi trebalo da bude kompletirano kroz nekih mjesec, mjesec i po dana“, kazao je Janjetović.

On je naglasio da će apsolutnu i potpunu kontrolu nad sredstvima vršiti Vlada Srbije.

„Riječ je o namjenskim sredstvima i sva sredstva se pravdaju Vladi Srbije“, isatakao je Janjetović.

Delegacija Kostajnice juče je bila na radnom sastanku u Vladi Republike Srbije sa ministrom finansija Sinišom Malim, a tema je bila pomoć Srbije koju je najavio predsjednik Aleksandar Vučić.

Kostajnicu su predstavljali načelnik Nikola Janjetović, zamjenik načelnika Dragan Kojić, predsjednik Skupštine opštine Miloš Šteković, načelnik odjeljenja za privredu i finansije Mirjana Kostadinović i viši stručni saradnik za razvoj i odnose sa javnošću Aleksandar Pašić.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici opština Kozarska Dubica, Nevesinje i Drvar, koje će takođe dobiti pomoć Srbije.