Од сутра се у Републици Српској затварају све школе, угоститељски објекти, фризерски и козметички салони, трговачки центри, позоришта, биоскопи...
 
 
Због погоршане епидемиолошке ситуације у Републици Српској сви ученици од понедјељка прелазе на онлајн наставу у наредних седам дана, рекла је Наталија Тривић, министарка просвјете и културе Републике Српске, након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације.
 
Наставу ученици могу пратити на програму РТРС.
 
Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић саопштила је данас да је Штаб за ванредне ситуације донио нови сет мјера које ће бити на снази седам дана.
 

Гашићева је нагласила да је забрањен рад угоститељским објектима, обављање услужних дјелатности /фризерски и козметички салони/, скијалиштима, трговачким центрима, базени, велнес центри, установе културе - позоришта, биоскопи, музеји, галерије и слично.

Апеловала је на грађане да се сви придржавају препоручених епидемиолошких мјера, наводећи да је нови сет мјера донесен с циљем спречавања ширења вируса корона због изузетно погоршане ситуације.

 

ИЗВОР: РТРС