Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović održao je danas sastanak sa direktorima preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština Kostajnica.

“Sastali smo se povodom procesa izrade budžeta opštine, da direktori iznesu neko svoje viđenje funkcionisanja i problema i da se opštinska administracija upozna sa tim problemima”, rekao je Janjetović Radiju Kostajnica.

Prema njegovim riječima, u određenim preduzećima i ustanovama ima velikih problema u funkcionisanju i većina je finansijske prirode i naslijeđenih dugova iz prethodnog perioda.  

On je dodao da je jedna od tema sastanka bila i stanje finansija opštine Kostajnica, te situacija uzrokovana epidemijom virusa korona i zemljotresom.

“Na ovom sastanku smo se međusobno upoznali sa nekim osnovnim informacijama i nastavljamo sa procesom pripreme za izradu nacrta budžeta”, rekao je načelnik.

On je istakao da je direktorima sugerisao da nastoje napraviti uštede, ali i da razmotre zaposlene kadrove u svojim preduzećima i ustanovama i vide koji je to minimum radne snage koja je potrebna u preduzećima i ustanovama.