Direktor Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović uručio je danas načelniku opštine Kostajnica Nikoli Janjetoviću plaketu za izvanredan doprinos organizovanju, opremanju i jačanju sistema zaštite i spasavanja u Republici Srpskoj.

Prilikom uručivanja plakete Novitović je rekao načelniku da je svojim ponašanjem i odgovorom, nedugo nakon preuzimanja funkcije načelnika opštine, pokazao kako treba da djeluje lokalna zajednica u slučaju katastrofe.

„Preuzimajući ulogu komandanta Štaba za vanredne situacije opštine Kostajnica gospodin Janjetović je mnogo doprinio da na najkvalitetniji mogući način i u prvom odgovoru, a i kasnije u saniranju štete nastale u zemljotresu, pokaže kako lokalna zajednica u saradnji sa Republičkom upravom Civilne zaštite i ostalim institucijama, pojedincima i privrednim subjektima treba da se ponaša u ovakvim situacijama“, rekao je Novitović

Janjetović se zahvalio na uručenoj plaketi i istakao da još veće priznanje zaslužuju pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite koji su dali nemjerljiv doprinos u danima nakon zemljotresa koji je pogodio opštinu Kostajnica 29. decembra prošle godine.